Home > Slechte repetitie voor komst van Kilmarnock. Cercle zwaar onderuit tegen Westerlo: 3-0

Geschreven op 29 juli 2024 om 07:13 door Mario De Wilde

Cercle ging net als vorig seizoen gisteravond kansloos onderuit in Het Kuipje. Aan de rust kon groen-zwart nog hoop koesteren op puntengewin, maar die werd kordaat de kop ingedrukt door een efficiënte thuisploeg. Westerlo klom iets na het uur op een 3-0 voorsprong en kwam daarna eigenlijk nooit meer in de problemen.

Trainer Miron Muslic had een basisdebuut voorzien voor zomertransfer Aygekum en bracht ook Felipe Augusto in de ploeg. Achterin mocht Popovic centraal achterin van start gaan. Utkus, Ouattara en Olaigbe verdwenen naar de bank ten opzichte van de midweekse verplaatsing naar Schotland.

Cercle begon fel en duwde de thuisploeg meteen achteruit. De beste mogelijkheid in deze periode viel voor de voeten van Nazinho, maar die besloot overhaast naast. Op het kwartier kon Westerlo voor het eerst al combinerend over de eigen middenlijn komen en het was meteen raak. De pressing van Cercle klopte net niet en Stassin kon van dichtbij een knappe aanval afronden.

De thuisploeg was tevreden met de voorsprong en rekende achteraan op Neustädter en Vuskovic om alle ballen weg te koppen. In het veldspel kwam Cercle ondanks veldoverwicht niet tot kansen, het duurde zelfs tot de 39ste minuut vooraleer Popovic voor het eerst Bolat kon bedreigen en dat was dan nog na een hoekschop. Ook Warleson had weinig te doen, maar moest in de blessuretijd van de eerste helft met een knappe parade wel nog Rommens van de 2-0 houden.

Cercle toonde wel initiatief aan het begin van de tweede helft, maar schoot zichzelf dan in eigen voet. Abu Francis nam teveel tijd voor het uitvoetballen op de eigen achterlijn, Cercle leek eerst nog dankzij een alerte Daland aan een dubbele achterstand te ontsnappen, maar op de daaropvolgende hoekschop sloeg Stassin opnieuw toe na een ongelukkige deviatie van Francis.

Coach Muslic reageerde door Ouattara, Olaigbe en Utkus in de strijd te gooien, maar de thuisploeg zorgde er via een knap doelpunt van Sayyadmanesh meteen voor dat Cercle zich geen enkele illusie meer moest maken.

Via Olaigbe en nog een handvol afgedwongen hoekschoppen probeerde Cercle nog een vuist te maken, maar het kon de thuisploeg nooit in de problemen brengen en de wedstrijd sleepte zich zo naar het einde. De kans op revanche komt er al snel, want donderdag wacht de terugwedstrijd tegen Kilmarnock.

DIGEST:
Westerlo: Bolat, Bos (30’ Rommens), Vuskovic, Neustädter, Reynolds, Haspolat, Piedfort, Madsen (88’ Van de Keybus), Mebude (88’ Frigan), Sayyadmanesh (71’ Alcocer) en Stassin

Cercle Brugge: Warleson, Nazinho (72” Miangue), Daland, Popovic, Ravych (58’ Utkus), Van der Bruggen (58’ Ouattara), Francis, Agyekum, Somers (72’ Bruninho), Augusto (58’ Olaigbe) en Denkey

Doelpunten: 18′ & 55′ Stassin (1-0 en 2-0); 64′ Sayyadmanesh (3-0)